Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΛΑΣ (SKILLINGSBOLLER)



Νορβηγικά ρολάκια κανέλλας (Skillingsboller)

Υλικά

½ φλιτζάνι βούτυρο
1 ½ φλιτζάνι γάλα
4 ¼ φλιτζάνι αλεύρι
25 γραμ. μαγιά φρέσκια
1 φλιτζάνι  ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού κάρδαμο, σε σκόνη

για τη γέμιση
½ φλιτζάνι βούτυρο
¾ φλιτζάνι ζάχαρη
1 ½ κουτ. γλυκού κανέλλα
½ φλιτζάνι  σταφίδες (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει,  μετά προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά. Ρίχνουμε το κάρδαμο, το αλάτι, και το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακιά  και εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου μια  ώρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά για τη γέμιση το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη κανέλλα και τις σταφίδες.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε σχήμα παραλληλόγραμμο, μοιράζουμε και απλώνουμε τη γέμιση ενώ αφήνουμε ένα κενό γύρω-γύρω 1-2 εκ. περίπου και τυλίγουμε σε ρολό.

Κόβουμε ρολάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε πριν καλύψει με λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου η μέχρι να έχουν ροδίσει ελαφρά και από κάτω.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου