Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ (SAUCE SHATTA)



Στην Ινδία την ονομάζουν Shatta και είναι φτιαγμένη από κόκκινες καυτερές πιπεριές.

Υλικά

½ κιλό πιπεριές Φλωρίνης
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουτ. γλυκού ξύδι
2 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή
¼ κουτ. γλυκού κύμινο
αλάτι
πιπέρι
4-5 σταγόνες Tabasco
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι νερό


Εκτέλεση

Πλένουμε τις πιπεριές καλά, αφαιρούμε κοτσάνι και σπόρια και τις κόβουμε σε κομμάτια. Κτυπάμε καλά στο μούλτι τις πιπεριές, το ξύδι, το πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το tabasco μέχρι να πάρουμε μια σάλτσα.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σάλτσα με το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πιει τα υγρά τους.
Τη σερβίρουμε αν θέλουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μπορούμε να συνοδέψουμε μια μακαρονάδα ή ψητό κρέας.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου