Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

PESTO ALLA GENOVESE



Υλικά

120 γραμ. φύλλα βασιλικού
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
4 κουτ. σούπας παρμεζάνα
4 κουτ. σούπας πεκορίνο
1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού αλάτι χοντρό

Εκτέλεση

Σε ένα μαρμάρινο γουδί, ρίχνουμε τα φυλλαράκια βασιλικού (αφού τα έχουμε πλύνει και τα έχουμε στεγνώσει) και το αλάτι, και αρχίζουμε να τα πιέζουμε απαλά με το γουδοχέρι στα τοιχώματα και στο πάτο.
Οι κινήσεις μας πρέπει να είναι κυκλικές και σταθερές μέχρι στο πάτο του γουδιού σχηματιστεί ένα πράσινο ζουμί. Προσθέτουμε τα σκόρδα και τα κουκουνάρια και συνεχίζουμε το κτύπημα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα τυριά και όταν ενοποιηθούν, προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο  ώσπου να ενσωματωθεί τελείως.


Αν το pesto μας δεν το χρησιμοποιήσουμε αμέσως, μπορούμε να το διατηρήσουμε για μερικές μέρες στο ψυγείο, σε κλειστά γυάλινα βαζάκια, με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου