Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ



Υλικά

½ κιλό ταλιατέλες
60 γραμ. βούτυρο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
3-4 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
αλάτι
πιπέρι
½ κιλό πράσινα μήλα καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες
2 κύβους ζωμό κοτόπουλου
1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι καρύδια, χοντροκομμένα
παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μήλα σε ½ λίτρο νερό μαζί με τους κύβους και το τζίντζερ για 20 λεπτά περίπου.
Σε ένα τηγάνι με το βούτυρο σοτάρουμε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το πολτό του μήλου και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, αν χρειάζεται, στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά, μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη.
Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με της οδηγίες στο πακέτο, τις στραγγίζουμε, προσθέτουμε λίγο βούτυρο και τις αναμιγνύουμε με τη σάλτσα μήλου.
Σερβίρουμε αμέσως ρίχνοντας από πάνω τα καρύδια και τη τριμμένη παρμεζάνα.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου