Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

ΜΑΡΙΔΕΣ ΣΑΒΟΡΟ (ΙΘΑΚΗ)



Υλικά

2 κιλά μαρίδες
5-6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 ½ κουτ. σούπας  δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
1 ½  φλιτζάνι μαύρες σταφίδες
2-3 φύλλα δάφνης
2 φλιτζάνια ξύδι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ΄
ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τα αλατίζουμε μέσα σε
σουρωτήρι. Την επόμενη ημέρα τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο. Όπως τις βγάζουμε ζεστές τις ραντίζουμε με ξύδι. Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο και τα σκόρδα, όταν αυτά αρχίσουν και ροδίζουν προσθέτουμε τη σταφίδα, το δενδρολίβανο, δύο φλιτζάνια ξύδι, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις. Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε μία στρώση μαρίδες, τις περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα και ξανά μία στρώση μαρίδες και σάλτσα. Στο τέλος αν περισσέψει σάλτσα τη ρίχνουμε από πάνω. Διατηρούνται για πολλές ημέρες.
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε σαβόρο και κουτσομούρες, φέτες παλαμίδι κα.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου