Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ



Υλικά

¼ κιλού κοπανιστή
2 αυγά
1 φλιτζάνι γαλέτα, τριμμένη
1 φλιτζάνι αλεύρι
αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Χωρίζουμε την κοπανιστή σε 6-7 κομμάτια των 40 γραμμαρίων περίπου και τα πλάθουμε μικρές μπαλίτσες.
Σε ένα μπολ κτυπάμε καλά τα αυγά, αφού προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού νερό. Στη συνέχεια παίρνουμε τις μπάλες του τυριού και τις περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και στη συνέχεια από τη τριμμένη γαλέτα.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το αραβοσιτέλαιο μέχρι να κάψει καλά, ρίχνουμε τις κροκέτες και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Συνοδεύσουμε αν θέλουμε με γιαούρτι η με κάποια μαρμελάδα και κατά προτίμηση με βάση το τζίντζερ.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου