Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΟ



Ένα Κεφαλλονίτικο «σοφιγάδο».  Φαγητό νόστιμο και γευστικότατο! Αρκεί λίγη ώρα για να το δημιουργήσετε!

Υλικά

1-½  κιλό μοσχάρι ψαχνό για κοκκινιστό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά (προαιρετικά)
2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη, η 1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
1  κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½ φλιτζάνι κρασί
αλάτι
πιπέρι
κόκκους μπαχάρι
πρόκες γαρύφαλλου

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρέας με το ελαιόλαδο ώσπου να πάρει χρώμα.
Μόλις ροδίσει το κρέας προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Όταν τσιγαριστούν, τα σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να βράσουν για κανένα 5λεπτο και ρίχνουμε τη ντομάτα,  τον πελτέ ντομάτας, το πιπέρι, το γαρύφαλλο και το μπαχάρι. Προσθέτουμε αρκετό νερό για να βράσει.
Καθώς βράζει αν δούμε ότι θέλει κι άλλο νερό προσθέτουμε ζεστό νερό από τον βραστήρα. Στο τέλος ρίχνουμε και το αλάτι.

Σερβίρουμε με μακαρόνια, ρύζι, ή τηγανιτές πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου