Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

ΑΧΙΝΟΣΑΛΑΤΑ



Υλικά

25-30 αχινούς
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Μαζεύουμε τους αχινούς, μόνο τους θηλυκούς, αυτούς δηλαδή που έχουν κοκκινωπό ή μωβ χρώμα. Φοράμε τα γάντια μας και τους ανοίγουμε κυκλικά από τη μαλακή μεριά με ένα ψαλίδι. (Μπορούμε στα είδη ψαρικής να προμηθευτούμε το ειδικό στρογγυλό ψαλίδι για αχινούς).
Ξεπλένουμε την άμμο από μέσα τους κατά προτίμηση με θαλασσινό νερό η κάτω από τρεχούμενο νερό της βρύσης, και με ένα μικρό κουτάλι προσεκτικά αφαιρούμε τα αυγά, τα βάζουμε σε ένα μπολ τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι και τους σερβίρουμε έτσι ώμους!
Αν δεν θέλουμε να τους σερβίρουμε αμέσως τους σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τους διατηρούμε για λίγες ώρες στο ψυγείο.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου