Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΜΕ ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ


Υλικά

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
¼ λίτρου χυμό ντομάτας
1 λίτρο νερό
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τραχανά ξινό

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το νερό και τη ζάχαρη.
Όταν πάρουν βράση, ρίχνουμε λίγο-λίγο τον τραχανά, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει η σούπα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Στο τέλος, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές κοπανιστή, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τον σερβίρουμε ζεστό με φρυγανισμένο ψωμί.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου