Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

ΤΣΙΖΚΕΪΚ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ



Υλικά

2 κουτιά μπισκότα Digestive
100 γραμμάρια Βιτάμ
   
για τη κρέμα
¼ ανθότυρο ανάλατο
3 αυγά
80 γραμμάρια ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνα
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
¼ λίτρου κρέμα γάλακτος
αλάτι   

για το γαρνίρισμα
1 φλιτζάνι σιρόπι φράουλα
200 γραμμάρια φράουλες κομμένες στη μέση

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μπισκότα λίγα-λίγα στο μπλέντερ η στο μούλτι και τα κτυπάμε να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή  κατσαρόλα και στη συνέχεια το ρίχνουμε στα θρυμματισμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια στρώνουμε τα μπισκότα σε μια στρογγυλή φόρμα (διαμέτρου 28-30 εκατοστών) με έλασμα. Βάζουμε τη φόρμα με το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει.
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό. Σε μια μικρή βάζουμε τους κρόκους από τα δύο αυγά και το ένα ολόκληρο ελαφρά χτυπημένα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα. Όταν το μείγμα ζεσταθεί, ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας, αφού τα στραγγίξουμε καλά και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε στο μίξερ το ανθότυρο μέχρι να γίνει σαν κρέμα και το ανακατεύουμε με το μείγμα των αυγών και στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ για να πάρουμε μια σφιχτή σαντιγί και την ανακατεύουμε με το μείγμα τυριού. Απλώνουμε τη κρέμα πάνω στη βάση μπισκότου και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες η για μια νύκτα προτού το σερβίρουμε.    Απλώνουμε στην επιφάνεια του γλυκού τις φράουλες και τις περιχύνουμε με το σιρόπι, ξεφορμάρουμε το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου