Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

ΣΑΛΤΣΑ CAPONATA SICILIANA ΣΕ ΦΕΤΕΣ ΨΩΜΙΟΥ



Υλικά

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 μελιτζάνες φλάσκες
1-2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
15 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
4 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού
3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
αλάτι
πιπέρι
τρίμμα φέτας
χωριάτικο ψωμί, φρυγανισμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις μελιτζάνες κομμένες σε μικρούς κύβους και τις αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να μαραθούν και να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι, τις ντομάτες, τις ελιές, το κουκουνάρι, τη κρέμα βαλσαμικού, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Προσέχουμε να μη λιώσουν τα υλικά. Θέλουν χαμηλή φωτιά για να κρατήσουν το σχήμα τους.
Σερβίρουμε την caponata siciliana ζεστή σαν σάλτσα συνοδεύοντας  ζυμαρικά ή παγωμένη σαν σαλάτα, πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί και πασπαλίζουμε με τρίμμα φέτας.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου