Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΙΙ



Υλικά

4 αυγά
250 γραμμάρια βούτυρο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κιλό αλεύρι η όσο πάρει
4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
½ κουτ. γλυκού σόδα
½ κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά, προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και στη συνέχεια το γάλα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι τη σόδα, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και αρχίζουμε να τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο κάδο του μίξερ. Πρέπει να βάλουμε όσο αλεύρι χρειάζεται, ώστε να γίνει η ζύμη όχι απαλή, αλλά να μην κολλάει στο κάδιο του μίξερ.
Αφήνουμε στην άκρη τη ζύμη για 15-20 λεπτά να ξεκουραστεί και στη συνέχεια πλάθουμε τα κουλουράκια στα ότι σχήματα εμείς θέλουμε. Τα τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου αφού πρώτα το έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου