Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ



Υλικά

4 φέτες σολομού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
4 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
3 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
2-3 κουτ. σούπας λευκή κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι
1 κουτ. σούπας ξύδι με τζίντζερ
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με τη μουστάρδα τη λευκή κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι και το ξύδι με τζίντζερ και στη συνέχεια βάζουμε τις φέτες του σολομού σε λαδόκολλα.
Περιχύνουμε με το μείγμα με μέλι και μουστάρδα και με το χυμό του πορτοκαλιού.
Πάνω στα' τα κομμάτια του σολομού βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, λεπτές φέτες πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι και κλείνουμε τη λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς, ανοίγουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 5-8 λεπτά.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνοδεύουμε με φρέσκα η βραστά λαχανικά.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου