Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ



Υλικά

για την ζύμη
300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμ. ζάχαρη άχνη
200 γραμ. βούτυρο παγωμένο   
2 αυγά           
1 πρέζα αλάτι
2 κουτ. σούπας γάλα           
50 γραμ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη σε σκόνη
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

για τη κρέμμα
5 μεγάλα λεμόνια ακέρωτα
300 γρ. ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και αφήνουμε για 1/2 ώρα να ξεκουραστεί. Στην συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη, βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα (25 εκ. διάμετρο) περίπου και στρώνουμε τη ζύμη μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς την ζύμη της τάρτας για 30 λεπτά περίπου στο φούρνο. Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Αφαιρούμε από τα λεμόνια την εξωτερική φλούδα και τη σάρκα τους  την πολτοποιούμε στο μούλτι. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε, πιέζοντας με τα χέρια μας να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό των λεμονιών, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το ξύσμα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να πάρουμε μια παχύρευστη η κρέμα.
Διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε ελάχιστο νερό, το προσθέτουμε και χαμηλώνουμε την φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια για 2-3 λεπτά και την αποσύρουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει λίγο την απλώνουμε πάνω στη τάρτα. Την βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες περίπου προτού τη σερβίρουμε.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τη κρέμα της τάρτας με τριμμένη αμυγδαλόψιχα η ζάχαρη άχνη και γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου