Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ



Υλικά

1 ½  κιλό μικρές πατάτες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι
χυμό από 3 πορτοκάλια
χυμό από 1 λεμόνι
½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
½ κουτ. γλυκού τζίντζερ
1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη η δεντρολίβανο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, τη κρέμα βαλσαμικού, το χυμό λεμόνι, τα μπαχαρικά, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, τα χτυπάμε με το σύρμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και περιχύνουμε τις πατάτες.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 55-60 λεπτά. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε επιπλέον χυμό πορτοκαλιού η νερό.

Αν θέλουμε 10 λεπτά πριν βγάλουμε τις πατάτες από το φούρνο, τις πατάμε ελαφρά με ένα πιρούνι να ανοίξουν, όχι να διαλυθούν. Έτσι οι πατάτες θα ρουφήξουν μέρος από τη σάλτσα και παράλληλα θα έχουν μια ωραία καραμελωμένη κρούστα!


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου