Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ



Υλικά

1½ κιλό σουπιές
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
 φλιτζάνι λευκό κρασί
½ κιλό σέσκουλα
1 ματσάκι άγρια σπαράγγια
1 ματσάκι αβρωνιές (αν δεν βρείτε, βάλτε περισσότερα από τα άλλα χόρτα)
8 φρέσκα κρεμμυδάκια
5-6 φρέσκα σκόρδα
1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο
3 φύλλα δάφνης
2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές. Τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα και μόλις μαραθούν, ρίχνουμε τις σουπιές, τις σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές περίπου 40-45 λεπτά. Στα τελευταία 15 λεπτά προσθέτουμε τα σέσκουλα, τα σπαράγγια, τις αβρωνιές και το μάραθο.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου