Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ



Υλικά

½ κιλό στήθος κοτόπουλου
1 φλιτζάνι γαλέτα τριμμένη
¼  φλιτζάνι φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

Για τη σάλτσα
2 κρεμμύδια
2 ντομάτες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές πελτέ
1 σφηνάκι τσίπουρο η βότκα
2 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλιές ταμπάσκο
3 κουταλιές μέλι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια, τα βάζουμε λίγα λίγα με μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να κοπούν σε μικρά κομματάκια. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, τη γαλέτα, το σχοινόπρασο, το μείγμα μπαχαρικών κοτόπουλου,  αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
Παίρνουμε στα χέρια σας μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα, το κάνουμε μπαλάκι και το βάζουμε σε ένα  ταψί που το έχουμε καλύψει με μια λαδόκολλα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.
Βάζουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι, σε ένα άλλο πιάτο το αυγό κτυπημένο και σε ένα άλλο τη φρυγανιά με το μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Περνάμε τις κοτομπουκίτσες πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και στη συνέχεια στο μείγμα τριμμένης φρυγανιάς, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά απ όλες τις πλευρές.
Βάζουμε τη κάθε κοτομπουκίτσα πάνω στη λαδόκολλα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου, αφού τις γυρίσουμε και από τις δυο πλευρές για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο με τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.  και τα τσιγαρίζετε σε μια κατσαρόλα με το λάδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες. Βάζουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Στο τέλος προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Σερβίρουμε τις κοτομπουκιές με τη καυτερή σάλτσα ντομάτας.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου