Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ



Υλικά

150 γραμ. μύδια
100 γραμ. μύδια με όστρακο
300 γραμ. ρύζι
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι χυμό λαχανικών
1 κουτ. γλυκού σαφράν

 Εκτέλεση

Καθαρίζζουμε και πλένουμε καλά τα μύδια. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3- 4 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα μύδια. Τα σοτάρουμε για 2- 3λεπτά και μετά σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τη ντομάτα, το ρύζι, το σαφράν, πιπέρι και αλάτι και το χυμό λαχανικών. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να γίνει το ρύζι.
Σερβίρουμε το μυδοπίλαφο ζεστό πασπαλισμένο με λίγη πάπρικα.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου