Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ TAGINE



Μια συνταγή από τη κουζίνα του Μαρόκου.

Υλικά

1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού κουρκουμά, σε σκόνη
2 φλιτζάνια πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
1 λεμόνι κομμένο στα τέσσερα
½  φλιτζάνι ελαιόλαδο
½  φλιτζάνι νερό
½  κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ τα κομμάτια κοτόπουλου μαζί με το εσωτερικό του λεμονιού ψιλοκομμένο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το κόλιανδρο, το μαϊντανό, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο για αρκετές ώρες ακόμη και μια νύχτα για να μαριναριστεί.
Σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κοτόπουλο με και ρίχνουμε γύρω του τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις ελιές και το νερό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και τη χαμηλώνουμε όταν πάρει τη βράση αφήνοντας  το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 50-60 λεπτά γυρίζοντας το κοτόπουλο 1 -2 φορές από την άλλη μεριά. Αν δε έχει μαλακώσει το αφήνουμε ακόμη λίγο.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να κρυώσει για περίπου 10-15 λεπτά πριν το σερβίρουμε.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου