Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΛΙΚΕΡ ΜΠΑΝΑΝΑ



Υλικά

7 μπανάνες γινωμένες (όχι μαυρισμένες)
700 ml βότκα
½ κιλό ζάχαρη
300 ml νερό
1σφηνάκι εσάνς μπανάνας

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις ρίχνουμε στην βότκα την οποία έχουμε βάλει σε ένα βαθύ μπολ - η βότκα να σκεπάζει τις μπανάνες για να μην μας μαυρίσουν πολύ. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για δύο ημέρες.
Αφού περάσουν οι δύο ημέρες βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη και βράζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει μια βράση και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
Αφαιρούμε τις μπανάνες από την βότκα την οποία σουρώνουμε βάζοντας στο σουρωτήρι ένα κομμάτι βαμβάκι, για να αποφύγουμε τυχόν υπολείμματα από την μπανάνα στο λικέρ μας.
Βάζουμε σε ένα βάζο την βότκα, το σιρόπι, την εσάνς μπανάνας και κλείνουμε καλά το βάζο.
Αφήνουμε το βάζο για 2-3 μέρες σε ένα δροσερό μέρος, ανακινώντας το συχνά, έτσι ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.
Σουρώνουμε ξανά σε βαμβάκι το μείγμα μας και μεταφέρουμε το λικέρ μας σε μπουκάλια.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου