Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ



 Υλικά για τη γέμιση

1 ματσάκι μάραθο
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι δυόσμο
1 ματσάκι σάψιχο
1 ματσάκι κεροφυλι
1 ματσάκι μαϊντανό
λίγα πουρατζινα
λίγες παπαρούνες
λίγα λάπατα
2 σέσκλα
4 κρεμμύδια χλωρά
6 σκορδοφυλα χλωρά
2 πράσα
6 πρασουλιδες
μια χέρια καφκαλιδες
μια χέρια σκανζικια
1 κιλό σπανάκι,
αλάτι
πιπέρι
κανέλα σκόνη
1 ποτήρι του κρασιού ρύζι
1 ½  ποτήρι του νερού λάδι

Υλικά για το φύλο
½ κιλό αλεύρι
αλάτι
λάδι
μια κουτάλια της σούπας ξίδι,
και όσο νερό πάρει χλιαρό για 3 φύλα, δύο από κάτω ένα από πάνω.

Προετοιμασία :

Το σπανάκι το ζεματάμε λίγο και το σουρώνουμε για να φύγουν τα ζουμιά, αφού το έχουμε ψιλοκόψει, τα άλλα χόρτα μυρουδικά τα ψιλό κόβουμε και τα ανακατεύουμε όλα μαζί και το ρύζι, πιπέρι, αλάτι και κανέλα και το λάδι, απλώνουμε την γέμιση μέσα στο ταψί αφού το έχουμε λαδώσει και απλώσει τα δύο φύλλα, τη σκεπάζουμε με το άλλο ένα φύλλο και από πάνω ρίχνουμε λίγο λάδι και την ραντίζουμε με λίγο νερό, και στο φούρνο περίπου 1 ώρα και κάτι στους 250, ανάλογα τον φούρνο.
Καλή επιτυχία !!!!


ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ - ΣΑΜΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου