Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΣΤΑΝΟ



 Υλικά

1 ½ κιλό κάστανα
1 κιλό ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή)
1 βανίλια
1 ½ φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Με ένα μυτερό μαχαίρι χαράζουμε τα κάστανα από τη πλατιά μεριά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Αφού πάρουν μια βράση, συνεχίζουμε το βράσιμο σε δυνατή φωτιά για 2-3 ακόμη. Τα βγάζουμε από το νερό και καθαρίζουμε καλά από την εξωτερική και τη εσωτερική τους φλούδα. Στη συνέχεια τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα με νερό να βράσουν για μισή ώρα περίπου. Τα σουρώνουμε και στη συνέχεια να περνάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν πουρές (Για ευκολία στο άλεσμα μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο νερό). 
Ρίχνουμε τον πουρέ στην κατσαρόλα μαζί με το 1 ½ φλιτζάνι νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει σιρόπι. Αφού αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη μαρμελάδα να σιγοβράσει για 5 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη την βάζουμε σε ένα ή περισσότερα βάζα και τα αφήνουμε ανοιχτά μέχρι να κρυώσει. 
Στη συνέχεια τα κλείνουμε με το καπάκι και τη διατηρούμε στο ψυγείο.


ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου