Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ



Υλικά

2 κουτ. σούπας βούτυρο
6 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένο
2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες, ψιλοκομμένες
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
6 αυγά
½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι, τριμμένο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας βασιλικό και κόλιανδρο, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
½ κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψάκι η πυρίμαχο σκεύος, βάζουμε τις ντομάτες, τη πιπεριά και το ζαμπόν και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5-7 λεπτά.
Σε ένα μπολ κτυπάμε τα αυγά με το γάλα, ρίχνουμε το κεφαλοτύρι, αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το μείγμα τις ντομάτες και το ζαμπόν.
Ψήνουμε την ομελέτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου η μέχρι να πήξει και να πάρει χρώμα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου