Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ



Υλικά

8 μέτρια μήλα
2 μέτρια πορτοκάλια
1 ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 3 πορτοκάλια
1 η 1 ½ κιλό ζάχαρη
2 βανίλιες
2 ξυλάκια κανέλα
χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
           
Καθαρίζουμε τα μήλα τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και χυμό από μισό λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
Καθαρίζουμε τα δύο πορτοκάλια από τα κουκούτσια και όσες ίνες μπορούν να αφαιρεθούν και τα κόβουμε σε κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα τα πορτοκάλια και το χυμό πορτοκαλιού και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά η μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα μήλα.
Περνάμε τα μήλα και τα πορτοκάλια από το μύλο του πουρέ η το μούλτι,  τα πολτοποιούμε και αν θέλουμε αφήνουμε και κάποια μικρά κομματάκια.
Ξαναβάζουμε τον πολτό από τα μήλα και τα πορτοκάλια στη κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια, τα ξυλάκια κανέλας και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσουν, περίπου 50-55 λεπτά.
Πριν αποσύρουμε τη μαρμελάδα από τη φωτιά προσθέτουμε το  χυμό λεμονιού,  για να μη μας ζαχαρώσει, τη μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα.
Διατηρούμε τη μαρμελάδα σε δροσερό μέρος και όταν τη χρησιμοποιήσουμε την βάζουμε στο ψυγείο.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου