Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ



Υλικά

1 ½  κιλό κρέας μοσχάρι (κατά προτίμηση λαιμό)
5-6 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε κομμάτια
2-3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα  
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, κομμένες σε κύβους
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 φλιτζάνια τριμμένη ντομάτα
½ ματσάκι μαϊντανό
μοσχοκάρυδο
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα, στη συνέχεια βάζουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και το βράζουμε  σε μέτρια φωτιά για περίπου μιάμιση ώρα. Αφού γίνει το κρέας το βγάζουμε και κρατάμε το ζουμί που έμεινε στη κατσαρόλα.
Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε τις μελιτζάνες ώσπου να πάρουν λίγο χρώμα και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, προσθέτουμε τις ντομάτες, τη σάλτσα ντομάτας, το ζουμί από το κρέας, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας και τις μελιτζάνες ανακατεύουμε πολύ ελαφρά και τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 10-15 λεπτά περίπου.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου