Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ




Υλικά

350 γραμμάρια μπισκότα σαβαγιάρ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
φλούδα από 1 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα
   
για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
½  φλιτζάνι κορν φλαουρ
½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι σοκολάτα, τριμμένη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το ξυλάκι κανέλας και τη φλούδα λεμονιού τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να πάρουμε ένα ελαφρύ σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και το ξυλάκι κανέλας.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια -δεν χρειάζεται να πάρει βράση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και προσθέτετε και λίγο από το ζεστό γάλα.
Ρίχνουμε το μείγμα στη κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε
μέχρι να δέσει η κρέμα.
Καλύπτουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ η μια φόρμα με έλασμα με μπισκότα σαβαγιάρ και τα ραντίζουμε με σιρόπι. Απλώνουμε τη μισή κρέμα από πάνω από τα μπισκότα, και ξαναβάζουμε μια στρώση σαβαγιάρ, ραντίζουμε με σιρόπι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου