Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΛΙΚΕΡ ΣΤΑΦΥΛΙ



Υλικά

1 ½  κιλό σταφύλια άσπρα
½  κιλό σταφύλια μαύρα
½ κιλό ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
φλούδες από 3 λεμόνια
τσίπουρο ή βότκα

Διαδικασία

Πλένουμε καλά τα σταφύλια και τα κόβουμε σε μικρά τσαμπιά ώστε να χωράνε στο γυάλινο βάζο που θα χρησιμοποιήσουμε.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να πάρει 1-2  βράσεις. Όταν κρυώσει μοιράζουμε το σιρόπι και τις φλούδες λεμονιού στα βάζα και συμπληρώνουμε με το ποτό της αρεσκείας μας.
Σφραγίζουμε τα βάζα και τα ανακινούμε 2-3 φορές την μέρα, για τουλάχιστον 30-35 μέρες. Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος, αφαιρούμε τα σταφύλια και τις φλούδες λεμονιού και μεταφέρουμε το λικέρ σε μπουκάλια αφού πρώτα το περάσουμε από ένα τουλουπάνι.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου