Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΙ



Υλικά

½  κιλό δαμάσκηνα ξερά
1 ξυλάκι κανέλλας
1 κουτ. σούπας κονιάκ
1 ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι νερό

για τη σαντιγί
¼ κιλού κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

Εκτέλεση

Βάζουμε τα δαμάσκηνα μαζί με όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι το σιρόπι να δέσει καλά.
Κτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν μια αφράτη σαντιγί, βάζουμε από πάνω τα δαμάσκηνα (αφού έχουν κρυώσει) και περιχύνουμε με το σιρόπι.
Αν θέλουμε γαρνίρουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου