Δευτέρα, 4 Αυγούστου 2014

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΠΟΛΥΣΠΟΡΑ



Υλικά

1 ½ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
1 ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
1 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. σούπας  ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
350 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
350 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
1 ½ φλιτζάνι σπόρους (ηλιόσπορο, παπαρουνόσπορο, σουσάμι μαύρο και άσπρο)
3 φλιτζάνια  σπόρους για επικάλυψη

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε το καλαμποκέλαιο, το κρασί  κα στη συνέχεια προσθέτουμε τα αλεύρια, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, και τη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια.
Προσθέτουμε τους σπόρους και ζυμώνουμε απαλά ώστε να πάνε παντού.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και πλάθουμε στρογγυλά κουλουράκια η μακριά και λεπτά μπαστούνια, τα ραντίζουμε με νερό, τα περνάμε από μια πιατέλα με τους σπόρους και τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου έως ότου ροδίσουν ελαφρά.
Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα μέχρι να κρυώσουν.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου