Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΓΑΥΡΟ



Υλικά

1 κιλό γαύρο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
½  ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
2 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό κτυπημένο
αλάτι
πιπέρι
καλαμποκάλευρο για το πανάρισμα
αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, το κτυπάμε και προσθέτουμε τα  φρέσκα κρεμμυδάκια, τη φρυγανιά, τη ρίγανη, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε το γαύρο αφού τον έχουμε καθαρίσει από κεφάλι, εντόσθια, το κεντρικό κόκκαλο και τον έχουμε ψιλοκόψει όσο καλά μπορούμε τα ανακατεύουμε και ζυμώνουμε το μείγμα καλά.
Πλάθουμε σε κεφτεδάκια, τα κυλάμε στο καλαμποκάλευρο που έχουμε απλώσει σε μια πιατέλα και τα αφήνουμε για λίγη ώρα να σφίξουν.
Τα τηγανίζουμε σε αραβοσιτέλαιο, στην αρχή σε δυνατή και μετά σε μέτρια φωτιά για 3 με 4 λεπτά. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε.
Τα συνοδεύουμε με βραστά κολοκυθάκια η άλλα βραστά χορταρικά.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου