Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ



Υλικά

1 κιλό κιμά κοτόπουλου
2 κρεμμύδια, τριμμένα
1 ντομάτα, τριμμένη
1 καρότο, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κουτ. σούπας ξύδι
2 αυγά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
2 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ανακατεύουμε καλά. Ζυμώνουμε καλά βρέχοντας συχνά τις παλάμες μας με νερό για να γίνει ένα όσο το δυνατόν πιο ομοιογενές μείγμα. Αν θέλουμε ζυμώνουμε το μείγμα, βρέχοντας τα χέρια μας με μπύρα ή σόδα, αντί νερό. Έτσι, τα μπιφτέκια θα γίνουν πιο αφράτα. Σκεπάζουμε το μπολ με το μείγμα με μια πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια κατά προτίμηση σε αντικολλητικό τηγάνι γκριλ για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αν σκεπάσουμε το τηγάνι λίγο πριν σερβίρουμε όταν είναι ζεστό, με τον ατμό τα μπιφτέκια φουσκώνουν και γίνονται πολύ αφράτα
Τα σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου