Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ


Υλικά

5-6 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
2 μέτρια κρεμμύδια
2 πιπεριές Φλωρίνης (κονσέρβας)
1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες
4-5 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι ελιές, χωρίς κουκούτσι
½  φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
2 κουτ. σούπας ξίδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα πυρίμαχο σκεύος η σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε στο γκριλ, αφού τις έχουμε τρυπήσει με ένα πιρούνι. Τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και αφού κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε (προαιρετικά), αφαιρούμε τους σπόρους και τις λιώνουμε με το πιρούνι.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους, τις περνάμε στο τρίφτη και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Κτυπάμε στο μπλέντερ τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές και τις ελιές και βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, το μαϊντανό και το ξίδι και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.
Αν θέλουμε να έχει μια λεία μορφή, βάζουμε όλα τα υλικά και τα κτυπάμε στο μπλέντερ.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου