Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ



Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
2 κουτ. σούπας κανέλα
1 κουτ. γλυκού σόδα
½ φλιτζάνι κονιάκ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το κονιάκ, τη σόδα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τη κανέλα.
Ζυμώνουμε με τα χέρια ρίχνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι, έως ότου πάρουμε μια μαλακιά και εύπλαστη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Πλάθουμε τη ζύμη σε ότι σχήμα μας αρέσει και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που από πριν έχουμε καλύψει με μια λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15- 20 λεπτά περίπου.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου