Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

ΚΕΜΠΑΠ (ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ)



Υλικά

1 κιλό κιμά από μπούτι αρνίσιο
3 κρεμμύδια, στο τρίφτη
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού tabasco
2 κουτ. σούπας κύμινο
1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη και λιωμένη
1 αυγό (προαιρετικά)
½ φλιτζάνι φρυγανιά, τριμμένη
αλάτι
κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το κιμά, τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, το tabasco, το κύμινο, τη ντομάτα, το αυγό, τη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε να στο ψυγείο 1-2 ώρες.
Πλάθουμε σε μπιφτεκάκια μακρόστενα, όπως τα σουτζουκάκια, αλλά πιο λεπτά και πιο μεγάλα.
Τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου η σε ένα τηγάνι γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Λίγο πριν τα βγάλουμε από τη φωτιά τα περνάμε αν θέλουμε σε καλαμάκια.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με αραβικές πίτες ή πίτες για σουβλάκια και τα συνοδεύουμε με ψιλοκομμένη ντομάτα, μπόλικο μαϊντανό και κρεμμύδι και με μια σάλτσα  γιαουρτιού με μυρωδικά και μπαχαρικά τις αρεσκείας μας.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου