Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014

ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ



Υλικά

2 χοιρινά φιλετάκια σε φέτες
80 γραμμάρια ροκφόρ θρυμματισμένο
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια μανιτάρια
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
αλάτι
πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, με το βούτυρο βάζουμε τα φιλετάκια ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρουμε για 6-8 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Επαναλαμβάνουμε, το ίδιο για όλα τα σνίτσελ, τα βγάζουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
Στο ίδιο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια για 5-6 λεπτά ανακατεύοντάς, προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.   
Μόλις η σάλτσα ελαττωθεί προσθέτουμε στη συνέχεια το ροκφόρ και μόλις αρχίζει να βράζει, προσθέτουμε τα σνίτσελ για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα σερβίρουμε αφού τα πασπαλίσουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου