Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ



Υλικά

1 κιλό κιμά κοτόπουλου
2 κρεμμύδια, τριμμένα
1 καρότο, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3-4 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο
2 αυγά, κτυπημένα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για τη σάλτσα μουστάρδας
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές σχινόπρασο* η φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ανακατεύουμε καλά. Ζυμώνουμε καλά βρέχοντας συχνά τις παλάμες μας με νερό για να γίνει ένα όσο το δυνατόν πιο ομοιογενές μείγμα. Αν θέλουμε ζυμώνουμε το μείγμα, βρέχοντας τα χέρια μας με μπύρα ή σόδα, αντί νερό. Έτσι, τα μπιφτέκια θα γίνουν πιο αφράτα. Σκεπάζουμε το μπολ με το μείγμα με μια πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια κατά προτίμηση σε αντικολλητικό τηγάνι γκριλ η γκριλιέρα για 5 με 7 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, με τη μουστάρδα και το ψιλοκομμένο σχινόπρασο και περιχύνουμε τα μπιφτέκια.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

*Ένα μικρό φυτό της οικογένειας των κρεμμυδιών με λεπτά σωληνοειδή φύλλα. Τα ψιλοκομμένα φύλλα του έχουν ήπια γεύση κρεμμυδιού και χρησιμοποιούνται σαν διακοσμητικό ή αρωματικό, αλλά όχι σε συνδυασμό με παρατεταμένο μαγείρεμα. Χρησιμοποιείται για το εξαιρετικό του άρωμα σε σάλτσες και ομελέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου