Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014

ΡΙΖΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ (ARANCINI)



Υλικά

¼ κιλού ρύζι για ριζότο
4 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
¾ λίτρου ζωμό κότας
1 ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας θυμάρι
1 πρέζα σαφράν σε  ίνες
½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
120 γραμμάρια μοτσαρέλα, σε κύβους
1 φλιτζάνι φρυγανιά, τριμμένη
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε μπολ το σαφράν με το κρασί να μουλιάσει.
Σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά ώσπου να μαραθούν προσθέτουμε το θυμάρι και το ρύζι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου -που έχουμε ζεστάνει πριν- και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 λεπτά περίπου ανακατεύοντας τακτικά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό ή ζωμό μέχρι να χυλώσει το ρύζι. Αποσύρουμε το ρύζι από τη φωτιά, προσθέτουμε τη παρμεζάνα, ανακατεύουμε και το απλώνουμε σε μια πιατέλα καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για μια νύχτα.
Πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια, πιέζουμε στο κέντρο με τον αντίχειρα μας, τοποθετούμε στη λακκούβα ένα κομματάκι μοτσαρέλα και τα κλείνουμε πλάθοντας τα στρογγυλά. Ρολάρουμε τα μπαλάκια ομοιόμορφα στη φρυγανιά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 3-4 λεπτά. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους αφήνουμε να «σταθούν» για 2 λεπτά πριν τους σερβίρουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου