Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

ΡΥΖΙ - ΜΠΙΖΙ (RIZI-BIZI)


Παραδοσιακό βενετσιάνικο ριζότο (εθνικό πιάτο της Βενετίας, σερβιριζόταν στο Δόγη την ημέρα της γιορτής του Αγίου Μάρκου, 25 Απριλίου).

Υλικά

400 γραμμάρια αρακά
250 γραμμάρια ρύζι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φύλλα μαρούλι, ψιλοκομμένο
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 φλιτζάνι  παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μαρούλι μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε ½ φλιτζάνι από το ζωμό κοτόπουλου.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε με τη μισή ποσότητα από το ζωμό κοτόπουλου τον αρακά και τον αφήνουμε να βράσει για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με το κρεμμύδι και το μαρούλι.
Προσθέτουμε στη κατσαρόλα το ρύζι που έχουμε μισοβράσει εν το μεταξύ και το υπόλοιπο ζουμί και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για άλλα 20 λεπτά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο ακόμα ζουμί ή νερό.
Όταν είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστό.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου