Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

ΛΙΚΕΡ CHERRY (ΒΥΣΣΙΝΟ η ΚΕΡΑΣΙ)




Υλικά

2 κιλά βύσσινο (με τα κουκούτσια), ή  κεράσια.
2 κιλά ζάχαρη,
3-4 ξυλάκια κανέλας
12-15 καρφάκια γαρύφαλλα
1 λίτρο κονιάκ

Εκτέλεση

Σε ένα βάζο βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κονιάκ και αφού τα ανακινήσουμε καλά τα αφήνουμε στον ήλιο για 40 μέρες.
Στη συνέχεια προσθέτουμε  στο σιρόπι πού δημιουργήθηκε, το κονιάκ και το αφήνουμε σκεπασμένο με μια γάζα πάλι στον ήλιο,  για 10-12 ημέρες ακόμη. Μετά είναι έτοιμο, αφού πρώτα  βγάλουμε τα βύσσινα, το βάζουμε σε μπουκάλια.
Πριν βάλουμε το κονιάκ, μπορούμε να βγάλουμε τα βύσσινα  ή τα κεράσια σε ένα βαζάκι και να τα χρησιμοποιήσουμε σε διάφορες χρήσεις  (σαν γαρνιτούρα  ή σαν μαρασκίνο σε κοκτέιλ, ή μπορεί να στολίσουν μια τούρτα), με τη προϋπόθεση να έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια. 

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου