Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Η ΚΑΤΑ ΤΟΝ CARLUCCIO ΠΑΣΤΑ



Το απόλυτο βιβλίο για τα ζυμαρικά από τον master της ιταλικής μαγειρικής – Antonio Carluccio’s Pasta– θα σας διδάξει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα πολλά διαφορετικά είδη ζυμαρικών και πώς να τα μαγειρέψετε, συμπεριλαμβανομένων και οδηγιών βήμα βήμα για να ετοιμάσετε φρέσκια πάστα στο σπίτι σας. Σε αυτό το βιβλίο, ο Carluccio μοιράζεται την αγάπη του για το αγαπημένο φαγητό της Ιταλίας, μέσα από καινοτόμες και συναρπαστικές συνταγές για σούπες, κύρια πιάτα, σαλάτες ακόμα και για γλυκά, όλα με πάστα.
Στην Ιταλία υπάρχουν πάνω από 600 (!) διαφορετικά σχήματα πάστας και τουλάχιστον ισάριθμες συνταγές. Πάνω από 100 εμπνευσμένες συνταγές: από την απλή και παραδοσιακή Σπαγγέτι aglio, olio e peperoncino (με σκόρδο, λάδι και τσίλι), την κλασική σαλάτα Χταπόδι με μπιζέλια και ζυμαρικά και την ασυνήθιστη Sedani con vodka e salmone affumicato (μεγάλους σωλήνες ζυμαρικών με βότκα και σάλτσα καπνιστού σολομού).


Και για κάτι εντελώς διαφορετικό, έχει μερικές συνταγές γλυκών με ζυμαρικά, όπως fettucine σοκολάτα και τάρτα ρικότα με ζυμαρικά. Παρουσιάζει επίσης μια πλούσια επιλογή για τη μεταβολή μιας βασικής συνταγής για να δημιουργούνται πολλά διαφορετικά πιάτα, ανάλογα με το γούστο και την εποχική διαθεσιμότητα φρέσκων υλικών. Το βιβλίο ανοίγει ένα ολόκληρο φάσμα δυνατοτήτων δείχνοντας μας πως μπορούμε να κάνουμε φρέσκια πάστα με αυγό και με την προσθήκη ασυνήθιστων χρωμάτων και γεύσεων, όπως το σπανάκι και το μελάνι σουπιάς. Η τεράστια ποικιλία ζυμαρικών –σχήματα, υφές και γεύσεις– είναι η τέλεια επιλογή για κάθε είδους γεύματος, από εξελιγμένα πιάτα έως ένα απλό καθημερινό οικογενειακό γεύμα στο σπίτι. Το status ενός πιάτου με πάστα και την προσθήκη λαχανικών, ψαριού ή κρέατος, το καθιστά πια ένα πλήρες γεύμα.
Επί εφτά δεκαετίες, ο Carluccio (γ. 1937) αγαπάει, μαγειρεύει και τρώει πάστα. Λέει ότι από τεσσάρων μηνών δοκίμασε πάστα, όπως όλοι οι Ιταλοί! Αυτό το «ευαγγέλιο πάστας» παντρεύει την αξεπέραστή του γνώση για το θέμα και τον ενθουσιασμό του να δημιουργεί νέες συνταγές. Οι φωτογραφίες είναι εντυπωσιακές, ενώ τα tips και τα μυστικά πενήντα ετών θα σας κάνουν να μάθετε να σερβίρετε την τέλεια πάστα κάθε φορά. Πάντως προειδοποιεί ότι, ενώ σας ενθαρρύνει να αυτοσχεδιάζετε με κάποια υλικά, δηλώνει ότι θα τον πληγώσετε αν προσθέστε σκόρδο και ρίγανη στη σάλτσα Bolognese! To βιβλίο –μόλις κυκλοφόρησε– από την amazon.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου