Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΪΜΑΚΙ


Υλικά

4 ½  φλιτζάνια γάλα
3 κουτ. γλυκού σαλέπι
1 ¼  φλιτζάνια ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι καϊμάκι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
10 κομματάκια μαστίχα

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπλέντερ τη μαστίχα με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τη κτυπάμε μέχρι να γίνει σκόνη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα το σαλέπι και την μαστίχα. Ανακατεύουμε μέχρι το γάλα να αρχίζει να πήζει ελαφρά. Προσθέτουμε το καϊμάκι και την κρέμα γάλακτος Ανακατεύουμε τη κρέμα καλά σε χαμηλή φωτιά για αρκετά λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά το βάζουμε τη κρέμα σε ένα μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει και μετά τη βάζουμε στη κατάψυξη για 45-50 λεπτά.
Στη συνέχεια τη βγάζουμε από τη κατάψυξη και τη ξανακτυπάμε με το μίξερ για να σπάσουν όλα τα παγάκια που έχουν σχηματιστεί.
Επαναλαμβάνουμε η ίδια διαδικασία κάθε 30-35 λεπτά, άλλες 3-4 φορές για να δώσουμε στο παγωτό μας μια κρεμώδη υφή.

Αν δεν βρούμε καϊμάκι, τότε μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με κρέμα γάλακτος με πολλά λιπαρά.
Το σαλέπι που διαθέτουν τα σούπερ μάρκετ είναι ρόφημα, δεν είναι αυτό το σαλέπι που βάζουμε στο καϊμάκι. Το σαλέπι το προμηθευόμαστε από τα καταστήματα μπαχαρικών, είναι αρκετά ακριβό, αλλά μια μικρή ποσότητα δεν κοστίζει τόσο για τη γεύση που θα δώσει στο παγωτό μας.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου