Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΑΡΝΙ ΜΕ ΜΕΛΙ


Υλικά

1 ½ κιλό αρνί μπούτι, σε κύβους
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι κρασί
½ φλιτζάνι κονιάκ
1 κουτ. σούπας πάπρικα
¼  κουτ. γλυκού σαφράν
¼  κουτ. γλυκού κανέλα
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 φλιτζάνι μέλι
3 κουτ. σούπας ξύδι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το λεμόνι, το κρασί, το κονιάκ, τη πάπρικα, το σαφράν, τη κανέλα, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό, περίπου για 60 λεπτά. Προσθέτουμε το μέλι και το ξύδι και μαγειρεύουμε για 10 ακόμη λεπτά η μέχρι να καραμελώσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου