Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΑΒΑΣ


Υλικά

½ κιλό φάβα
4 αυγά
3 κουτ. σούπας αλεύρι
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τη φάβα, την ξεπλένουμε σε 2-3 νερά και την βάζουμε σε ένα μπολ με μπόλικο νερό και με σόδα μαγειρικής για καμιά ώρα. Στραγγίζουμε, την ξεπλένουμε, τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό, το κρεμμύδι και λίγο αλάτι να βράσει σε δυνατή φωτιά στην αρχή και σε μέτρια στη συνέχεια.
Μόλις κρυώσει την περνάμε από το μύλο του πουρέ και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα αυγά, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας ώστε να δημιουργηθεί ένα πηκτό μείγμα που να μπορούμε να το πλάσουμε σε κεφτέδες.
Σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο τηγανίζουμε τους κεφτέδες φάβας και μόλις τους βγάλουμε τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου