Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΝΤΟΛΕΣ

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
150 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια μάντολες, χοντροκοπανισμένες
60 γραμμάρια βούτυρο
4 αυγά
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουτ. γλυκού κανέλα
2 φλιτζάνια, μάντολες για το γαρνίρισμα
ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
   
Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και κτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τη κανέλα, τις μάντολες και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Κτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να μας δώσουν μια σφικτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα, απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε το μείγμα. Πάνω από το μείγμα γαρνίρουμε με μάντολες που τις έχουμε κτυπήσει ελαφρά στο μούλτι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μια ώρα περίπου. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου