Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ


Υλικά

½ κιλό φύλλο κρούστας
1 ½ κιλό σπανάκι, καθαρισμένο
3-4 κρεμμύδια, στον τρίφτη
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 πράσο, ψιλοκομμένο
½  ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
½  κιλό φέτα, θρυμματισμένη
¼ κιλού κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
2 αυγά
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
κανέλλα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματάμε για λίγο το σπανάκι και μετά το στραγγίζουμε.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το σπανάκι, τα κρεμμύδια, το πράσο, τον άνηθο, το ελαιόλαδο και τα αυγά κτυπημένα και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη φέτα τη κεφαλογραβιέρα, τη κανέλλα, αλάτι και πιπέρι.
Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας λαδωμένα ένα-ένα, απλώνουμε τη γέμιση και απλώνουμε τα υπόλοιπα  φύλλα από πάνω λαδωμένα και αυτά ένα-ένα.
Χαράζουμε την πίτα σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 60-70 λεπτά.
Την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και μετά τη σερβίρουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου