Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΤΡΙΓΩΝΑ ΜΕ ΧΑΛΒΑ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ


Υλικά

½ κιλό φύλλο κρούστας
¼ κιλού χαλβά βανίλιας
300 γραμμάρια μαρμελάδα κεράσι
150 γραμμάρια βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
150 γραμμάρια καρύδια, χοντροκοπανισμένα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ λιώνουμε με ένα πιρούνι το χαλβά, προσθέτουμε τη μαρμελάδα και τα χονδροκοπανισμένα καρύδια κι ανακατεύουμε.
Με ένα μαχαίρι, κόβουμε κατά μήκος τα φύλλα κρούστας σε τέσσερις λωρίδες πλάτους, 9-10 εκατοστών.
Βουτυρώνουμε μια λωρίδα φύλλου και βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στην κάτω άκρη, αφήνοντας λίγο χώρο γύρω-γύρω. Σηκώνουμε τη μια γωνία και τη διπλώνουμε σε τρίγωνο. Επαναλαμβάνετε από την άλλη πλευρά και συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει η λωρίδα.
Μεταφέρετε το τριγωνάκι σε ένα βουτυρωμένο ταψί του φούρνου και αλείφουμε την επιφάνειά του με λιωμένο βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε τη ίδια διαδικασία έτσι μέχρι να σας τελειώσουν το φύλλο ή η γέμιση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους. Τα πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου