Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

ΡΥΖΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


Υλικά

2 φλιτζάνια ρύζι basmati
1 πράσο, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, τριμμένα
2 κολοκύθια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κλαράκι σέλινο, ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί ξηρό
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
κάρυ

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με δύο κουταλιές ελαιόλαδο ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε επίσης. Όταν αρχίσει να γίνεται διάφανο, ρίχνουμε το νερό και λίγο αλάτι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το ρύζι να πιει το νερό του. Όταν είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά, και το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα για 5 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι με δύο κουταλιές ελαιόλαδο βάζουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε το ρύζι στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί πασπαλίζουμε με κάρυ και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου