Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ


Υλικά

3 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
4 ½ φλιτζάνια ζωμό λαχανικών η κοτόπουλου
½ φλιτζάνι βούτυρο
½ φλιτζάνι κουκουνάρια
300 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το κουκουνάρι και τα γυρνάμε να καβουρδιστούν και να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μόλις είναι έτοιμο κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα για να απορροφηθούν όλοι οι υδρατμοί και να μείνει το ρύζι μας σπυρωτό.
Σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, ρίχνουμε τα μανιτάρια και το μαιντανό, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να απορροφήσουν τα υγρά τους.
Προς το τέλος προσθέτουμε τη μουστάρδα και τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο ρύζι. Σερβίρουμε με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα από πάνω.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου