Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΜΕ ΣΑΨΙΧΟ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ



Υλικά

3-4 ροδάκινα
½ φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
2 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κλωναράκια φρέσκο σάψιχο η θυμάρι
¼ κιλού γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα ροδάκινα σε 6 φέτες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το μέλι και τα βάζουμε σε ένα  αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το σάψιχο .
Ψήνουμε 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια, στη συνέχεια προσθέτουμε τις φέτες ροδάκινου για 2-3 λεπτά ανακινώντας το τηγάνι 2-3 φορές – δεν ανακατεύουμε για να μην μας διαλύσουν.
Μεταφέρουμε τα ροδάκινα σε ένα πυρέξ και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5-6 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν και να πάρουν ένα καφετί χρώμα.
Τα σερβίρουμε, με τη σάλτσα τους και τα συνοδεύουμε με γιαούρτι.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου