Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΒΥΣΣΙΝΟ


Υλικά

2 κιλά βύσσινα
2 κιλά ζάχαρη
1 κούπα νερό
3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας
2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού για το τέλος

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα βύσσινα, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο ή με μια φουρκέτα, προσέχοντας να μη σπάσουν.
Βάζουμε τα βύσσινα σε μια κατσαρόλα σε στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη  μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.  Τα αφήνουμε έτσι για ένα βράδυ για να βγάλουν το ζουμί τους και να διαλυθεί η ζάχαρη.
Στη συνέχεια τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά και αφαιρώντας τον αφρό με τρυπητή κουτάλα.  Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την βανίλια και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει το σιρόπι. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
Τα αποσύρουμε από τη φωτιά, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου